Petra denkt mee en ze denkt vooruit

Frans Corten van Werk en Waarde
Organisatie

Werk en Waarde

Contactpersoon

Frans Corten

Twee jaar terug was ik aan het worstelen met mijn nieuwe website. Het ontwerp was er, maar voor de rest kwam ik er maar niet aan toe. Mijn oude website draaide op een 'dood' programma dus er moest echt iets gebeuren. In mijn intervisiegroep zeiden mijn zzp-collega's: weet je wat jij nodig hebt? Een secretaresse. Om precies te zijn Petra de Zaakassistent. En toen dacht ik: laat ik nu eens gewoon luisteren naar wat ze zeggen.

Petra en ik hebben uitgebreid kennisgemaakt en het klikte. Zij heeft ervoor gezorgd dat alle informatie van mijn oude naar mijn totaal nieuwe website is overgezet. Daarbij dacht ze ook mee en vooruit: 'Dat logo van je beroepsvereniging is volgens mij niet meer actueel, ik heb vast een nieuwe aangevraagd. En wil je een beslissing nemen over dit en dat? Dan kan ik weer verder.' Ook hield zij voortdurend contact met de websitebouwer en de provider.

Toen ik een internationale boekbestelmodus nodig had werd het voor Petra te specialistisch, en zij schakelde Marjet in, ook uit Enschede, die een paar fikse problemen vlot oploste. Petra houdt van duidelijke instructies, die niet per se ingebed hoeven te worden in beleefde volzinnen. Maar even bijpraten mag wel natuurlijk als er veel gebeurd is! Ook diverse kleine ontwerpklussen, Word-problemen en uitzoekklussen heeft Petra vlot opgepakt.

Petra maakt ook handige lijstjes van dingen die haar niet logisch lijken of die nog onduidelijk zijn. Dat helpt om in de drukte snel verder te kunnen. En heel belangrijk: als ik even geen werk te doen hebt, word ik niet belaagd met reclame of aanbiedingen.

Werk en Waarde draagt al sinds 2001 bij aan de bloei van hoogintelligent en uitzonderlijk talent. Hoogintelligent talent kan meer bijdragen aan de samenleving dan nu het geval is. Daar worden hoogbegaafden zelf gelukkiger van, en daardoor ook hun naaste omgeving. Bovendien profiteert de samenleving dan van nieuwe oplossingen en innovaties.

Uitzonderlijk Talent, gids voor hoogbegaafden, uitvinders en andere vreemde vogels
Frans Corten schreef het boek Uitzonderlijk Talent, gids voor hoogbegaafden, uitvinders en andere vreemde vogels. Het verscheen begin 2019.
werk en waarde