Hoe ik kritische ondernemers verleid

De meeste van mijn klanten weten veel. Ze zijn gewend om hun eigen zaken te regelen. Dat moet ook wel, want ondernemen bestaat uit het doen waar je goed in bent én regelen dat je kunt blijven doen waar je goed in bent. Sommige klanten gaan steeds meer uitbesteden. Andere klanten doen dat al vanaf het begin. En soms is het handig om dat uitbesteden tóch even samen te doen.

Een e-book voor haar business

Afgelopen week had ik een klant bij mij op bezoek. Ze was al een tijdje bezig om een e-book in elkaar te zetten. Nu was deze inhoudelijk klaar. Nou ja, vooralsnog. Veel van mijn klanten zijn nogal kritisch. Vooral op zichzelf en dan duurt het even voordat een mooi product de wereld in mag. Zij was ook kritisch. Ze bleef hangen op de juiste woorden, pakkende koppen en een goede titel. Er zat niet zoveel schot in de zaak.

Ik had haar uitgenodigd om ‘alvast aan de vorm’ van haar e-book te werken. Als voorwerk had ik gevraagd of ze me een aantal e-books kon laten zien die zij mooi vond. Samen zouden we haar huisstijl verwerken in haar eigen e-book. Met behulp van het programma Indesign had ik een opzet gemaakt. Zo kreeg ze een helder beeld van hoe het eruit zo kunnen zien, gevormd met wat bij haar past. Glurend over haar kop koffie bekeek ze het resultaat.

En toen gebeurde het

Mijn kritische klant kreeg er weer lol in. Ze zag ineens wat de titel wél moest zijn. Na even zoeken vond ze het juiste plaatje die haar tekst ondersteunde. Na die aanpassingen konden we weer verder. Het werd helder dat de volgorde van de teksten anders moest. In vijf minuten legde ik haar uit hoe ze haar teksten in Indesign kon bewerken. Het uur daarna heb ik haar niet meer gehoord, tot een diepe zucht. Het was klaar. In nog geen halve dag had ze haar e-book als weggever op haar site staan.

Daar doe ik het voor

Heb jij ook een klus die niet af lijkt te komen? Of wil je ook binnen een dag jouw e-book op je website hebben staan? Neem contact met me op en we plannen een dagdeel samen.